MAUGER

Bio

Er blinkt iets op de top van de berg en we staren er ons rot naar. Wat is het waardoor we allerlei geks doen, zoals onszelf voorbijlopen, ons opsluiten in krappe kantoorruimtes, te dure wagens kopen, of de ander vrezen? Dat ongrijpbare ding sluipt doorheen het tweede album van MAUGER, dat dan ook toepasselijk SHINY gedoopt werd.

Daarom besloot de groep om van elk nummer een momentopname te maken, en geen eeuwige retakes. Niks najagen, niks overdenken, het moment simpelweg laten binnenkomen en daar mee aan de slag gaan. Zo serveert SHINY je elf kleurrijke nummers die in elkaar vastklikken met aanstekelijke melodieën, een ongedwongen samenspel en een pakkende kwetsbaarheid.

Tijdens “Minute To Rest” waan je je meteen in een hangmat op een zonnige namiddag, waarna “Own Me” en “Nr 79” je daar meteen weer uitkieperen. Terwijl vertelt het solide “Roksem” je over een haastig huishouden en het gebrek aan tijd voor elkaar. Of kijkt de band in het zeemzoete “So Shiny” heimelijk op naar een zelfzekere verschijning, niet zonder afgunst. De ballade “Don’t Carry Too Much Weight” of het uiterst poppy “I Waited Up”, neemt de luisteraar dan weer mee in een verhaal van overmoed en ongeduld - en dat dat niet meteen een slechte zaak moet zijn. Tijdens het intieme “Ma Ja”, “A Mindless Move” of “Tomorrow’s Gone” maakt zanger Mauger het dan weer persoonlijk, door onder andere over z’n struggle met afscheid en rusteloosheid te zingen.

SHINY vat je moeilijk met één woord samen, het zit tjokvol muzikale parels en juweeltjes. Een heerlijk album dat een prominent plekje verdient in ieders verzameling of playlist. Wilco, Daniel Norgren, Ben Howard, Phosphorescent of The Beatles zijn maar enkele namen die naar boven komen als we zoeken naar referenties. Maar proef gerust zelf, dat is het lekkerst.

Mauger Mortier: main vocals & guitar
Jan Duthoy: guitar & keys
Matthias Debusschere: bass
Jakob Nachtergaele: drums

Mauger Mortier: main vocals & guitar
Jan Duthoy: guitar & keys
Matthias Debusschere: bass
Jakob Nachtergaele: drums

Get more info
Photos