IDIOTS

Bio

Lockdown = knockdown? In elk geval niet voor IDIOTS. Corona-proof - met een olifanten masker - werd het logische vervolg op de eerder dit jaar verschenen EP 'Chapter 1 - Spring' ingeblikt: 'Chapter 2 - Fall'. 'Elephant' is de eerste single die uit de nieuwe EP wordt geplukt. Ondersteund door een one shot videoclip van de hand van Strash.

IDIOTS over de nieuwe videoclip: "Die ochtend in het Noorden van Oost-Vlaanderen, Strash achteruit lopend met een camera in de hand, naast hem IDIOTS-frontman Luc Dufourmont met de handen op STRASH zijn schouders, hem leidend door de drassig liggende boswegel in het Heidebos. Voorop een wild dansende en gesticulerende Wouter Spaens in zijn beste kleren en met een bizar uitziend olifantenmasker over zijn hoofd getrokken. Dat niemand er aan gedacht heeft dit te filmen, dat ware een bom van een videoclip geweest. Deze one take clip moet de aankondiging zijn voor de vinyl-release van IDIOTS III (in het voorjaar van 2021) en we hopen dat deze wilde dans de Goden tot betere inzichten brengt en ons voor eeuwig verlost van Corona. Wij geloven er alvast in. Elephant gaat over een olifant ... met nieuwe schoenen! De olifant in 'Elephant' is uitgelaten gelukkig omdat hij weer buiten mag na een jaar in quarantaine. Aangezien er in de toekomst veel gepraat zal worden over pré- en postcorona willen IDIOTS bij de eersten zijn met een toonaangevend nummer dat een trend moet worden na maanden van ellende. De eerste voorzichtige stapjes om weer met zijn allen samen te genieten van de vrijheid en vooral van elkaar."

IDIOTS - ‘Chapter 2 - Fall’ = Zes uiteenlopende songs, gaande van punk tot surf tot pop, ingespeeld met passie, zweet en bloed.

'Chapter 2 - Fall' opent strak en stuiterend met 'Hong Kong'. Een spannend duel tussen Beefheart en Ozzy. 'Underground' bestaat uit een four-to-the-floor gedreven riff, en mondt uit in een nijdige finale. Is het surf? Is het punk? 'Nervous Wreck' is het beide. Past uitstekend bij een donkere western. In 'Drunk' haalt Luc de Lou Reed in zich naar boven. Een lichte, poppy ode aan de dronkenschap. Afsluiten doen we met 'Blackout Pt.2'. Een logge, smerige motherfucker. Hier is wurgseks het thema. Vrolijke jongens, die IDIOTS.

Ook in 2020 gaan Idiots niet in Proven optreden. Begin dit jaar was de groep zo fier als een gieter met de aankondiging van hun Never Ending Farewell Tour en oh noodlot…

De Farewell was sneller dan de Tour zelf. Oorzaak, inderdaad een virusje dat eerst als een onschuldig, snel voorbijgaand griepje afgedaan werd maar niks was minder waar, eind 2020 en we zitten er godverdomme nog mee. Maar wie dacht dat Idiots hun kop lieten zakken is er aan voor de moeite! De band had beloofd tegen eind dit jaar met nieuw werk te komen en zie… Luc Dufourmont & co zijn daar met glans in geslaagd, een kort overzicht.

Maart 2020: De ep 'Chapter 1 - Spring' werd net voor de Corona-crisis gereleased en op alle bekende streamingdiensten losgelaten, twee clips volgden elkaar snel op: 'Lipstick Glamgirl' en 'Lonewolf'. Toen kwam de lockdown, maar de zaadjes voor 'Chapter 2 - Fall' waren gepland en IDIOTS namen eind augustus, tussen twee lockdowns door, de nieuwe EP op. Het verblijf bij de fantastische Hannes Van Rossom en zijn Dunk Studio in Zottegem mag legendarisch genoemd worden. Als net uitgelaten jonge honden gingen de mannen dagen aan een stuk door en het resultaat, de EP 'Chapter 2 - Fall', zal binnenkort te beluisteren zijn via dezelfde kanalen als de eerder dit jaar verschenen EP 'Chapter 1 - Spring'.

Een goeie taart is pas af als de kers erop staat. Wel, dankzij een geïmproviseerde crowdfunding die volledig aan de verwachtingen voldeed brengen IDIOTS in het voorjaar van 2021 beide EP's uit op een volwaardig vinylalbum.

Get more info
Photos