TIN FINGERS

Bio

Tin Fingers is al jaren een hechte indiepopband die zowat alle concours die er te winnen waren, op zijn conto heeft geschreven, talloze concerten gespeeld heeft en eindelijk ook een nieuwe wind laat waaien in de Antwerpse indie scene! In 2016 werd Tin Fingers bekroond door Johannes Genard (School is Cool) tot de winnaar van rockconcours ‘De Zes’ en dus artist in residence van 2016. Met hun zeer knapperige, dromerige hifi pop is Tin Fingers uniek in België. Soms tegen hun zin wordt Tin Fingers het Belgische antwoord genoemd op US artist Mac DeMarco!

Met een heldere diepe stem en hun strakke groove krijgen ze elk publiek van de grond. Alle venues die ze tot nu toe speelden, waren steevast sold out! Tin Fingers verzorgde in 2016 ook het voorprogramma van o.a. The Antlers, Merchandise, Wild Nothing, Kevin Morby & Faces On Tv.

Nu in 2017, is het tijd voor de geboorte van hun eerste EP, getiteld: “No Hero EP” op WasteMyRecords. Vanaf de eerste tunes, voel je je happy like a “Young Mother" en weary tegelijk. “No Hero EP” is vrolijk, hip, poppy, en vooral origineel, met een vintage synthsound die in België niemand anders zich eigen heeft gemaakt: sexy, dreamy but gloomy indiepop. Denk: Arcade Fire, Mac Demarco, Connan Mockasin, Porches, MGMT, … maar zeker ook: The Smiths, Japan en Talk Talk. Het is "hi life music" van de bovenste klank!

“No Hero EP” is opgenomen, geproduced & gemixed door Jasper Maekelberg (Faces On Tv, Warhaus) de meest succesvolle producer van zijn generatie! Jasper Maekelberg weigerde alle nieuwe producties waaronder nationale en internationale klasbakken om zijn eigen debuutalbum voor WasteMyRecords te schrijven, maar voor Tin Fingers maakte hij een uitzondering! Om het met de woorden van Sir Jasper M te stellen "een sound zoals Tin Fingers heb ik nog nooit gedaan, het was werkelijk een avontuur om met hun songs aan de slag te gaan, een hele uitdaging"!

Ook het ARTWORK voor “No Hero EP” is een gerenommeerde naam uit New York die helemaal aan het doorbreken is! De NY fotograaf BEN ZANK luisterde naar de muziek van Tin Fingers en wilde meteen instappen in het '“No Hero EP” project! Ben Zank maakte speciaal voor Tin Fingers een eigenzinnig, ietwat psychedelic portret welke meteen het juiste gevoel naar de muziek uitademt! Check also Ben Zank @ https://www.facebook.com/benzankphotography/

Get more info
Photos