SUE THE NIGHT

Bio

Begonnen in 2010 als songwriter met kleine songs en een grote mond; Sue the Night is inmiddels de drijvende kracht achter de tot sextet uitgegroeide indiepop-band die, sinds de release van het in eigen beheer uitgebrachte debuutalbum MOSAIC (2015), in een stroomversnelling is geraakt. Een volgespeeld festivalseizoen en clubtour, meerdere songs op 3FM, MTV en een megahit met single “The Whale” is slechts een greep uit de ‘rollercoaster’.

In 2016 heeft de band ook niet stilgezeten; tussen de opnames van het tweede album in kregen ze met de eerste single “The World Below” alvast de tweede megahit te pakken, plus een debuut op de NPO 2 playlist. Het komende album WANDERLAND heeft daarmee nu al een goede start gemaakt! Daarnaast zijn ze in augustus de huisband van De Wereld Draait Door geworden en spelen dus maandelijks bij de populaire talkshow.

Live heeft de band een goede reputatie opgebouwd; dynamische spanning, een groot geluid en wijdse samenzang kenmerkt de band. “In deze formatie kan Sue, met haar krachtige stem en dromerige gitaarpartijen, haar songs ‘dragen als een mantel’.“
(uit recensie Noorderslag ’15/ 3VOOR12).

Het album “Wanderland” komt uit op 12 april 2017, waarvan de eerstvolgende single “Mind Dear” wordt gereleased op 27 januari.

Get more info
Photos