PAUW

Bio

Een stel vrienden uit Twente met een enorme passie voor de psychedelische muziek uit de 60’s en 70’s besluiten om samen te gaan jammen.
Met Rens Ottink op drums, Eszl du Vois op bas en orgel en Brian Pots op gitaar en zang was het meteen raak na de eerste keer samen spelen. Het betekent de geboorte van PAUW. De jongens sluiten zich vervolgens weken op in een oude varkensschuur, om hier een betoverende set te creëren.

In 2014 nemen ze in diezelfde schuur eigenhandig een paar demo’s op en melden zich hiermee aan voor de ”Popronde”. Het levert ze 38 shows op en hiermee zijn ze de meest geboekte band uit de geschiedenis van het festival. In de tussentijd verzorgen ze de support voor Temples, Elephant Stone en de aftershow van Kasabian. En maken zij hun debuut op de radio en TV, met optredens bij 3FM, 3voor12 radio en De Wereld Draait Door. Nederland leert hierdoor in korte tijd PAUW kennen.

In de luwte van alle aandacht, duiken ze samen met producer Roel Blommers de studio in om hun debuut EP op te nemen. De EP wordt lovend ontvangen door de pers en bij muziekliefhebbers. Single ”Shambhala”, wordt door 3voor12 en Pinguin Radio bekroont tot ”Single van de week’’ & “IJSBREKER”.

In 2015 gaan ze verder in een viermansformatie. Eszl du Vois keert na een periode van afwezigheid terug als bassist en multi-instrumentalist Kees Braam, sinds de eerste dag al de vaste roadie, neemt de toetsen voor zijn rekening.

Met een op hol geslagen drummer, een bombastische bassist, een betoverende toetsenist en een charismatische gitarist met dromerige vocalen neemt PAUW je mee op een magistrale en onvergetelijke trip, die velen nog lang zal heugen.

Get more info
Photos