THE ME IN YOU

Bio

In 2020 bestond The Me in You tien jaar. Dat waren ze zelf vergeten, dus kijken we in hun plaats even achterom.

Forgotten Clothes, het debuut van The Me in You, verschijnt in 2012 en krijgt heel wat weerklank in de geschreven pers en op de radio. Singles Girl in Armour en Plastik staan wekenlang in de Afrekening van Stubru en in A-rotatie bij Radio 1. De band speelt op Pukkelpop en in de fijnste zalen van Nederland en België: van de AB over Doornroosje en Paradiso tot de Vooruit, MOD en Trix.

Op de titelloze tweede plaat en vooral op het in 2018 verschenen The Music of Stuart Conroy gaat The Me in You een nieuwe richting uit, met meer oog voor oude analoge klanken. Een sterke DIY aanpak en een (pseudo)documentaire over de Schot Stuart Conroy levert de groep heel wat lovende reacties op.

Humo schrijft over Stuart Conroy: “De plaat glijdt gewichtloos langs muzikale tijdlijnen, met melancholie als brandstof. We horen vage echo’s van Air, Boards Of Canada en Bon Iver... ‘Main Theme’ en ‘Koudijs’ grijpen terug naar de vroegste ambient. In zwanenzang ‘The Morning Light’ piekt de weemoed. Als Conroy echt had bestaan, hadden zijn liedjes niet mooier gered kunnen worden.” ****

Ook Jeroen Meus blijkt grote fan van de plaat en vraagt The Me in You om de nieuwe begingeneriek te schrijven voor Dagelijkse Kost (seizoen 2019-2020), een uitgelezen kans voor de groep om de Teenage Fanclub en Big Star-duivels nog eens te ontbinden. Vrucht van deze samenwerking is Out of the Blue, een kwikzilveren popsong die op 17 november 2019 uitgeroepen wordt tot Catch of the Day bij Stubru.

En dan komt het annus horribilis 2020. Het openbare leven valt stil, het land gaat enkele keren in lockdown en de bubbel van vier wordt de norm. The Me in You blijft niet bij de pakken zitten en kruipt zodra het kan (en mag) de studio in om – samen met ouwe getrouwe Gaëtan Vandewoude van Isbells – een vierde album op te nemen.

Compromisloos spelplezier en muzikale herbronning blijven ook nu de sleutelingrediënten. De geluiden van alledag, de stilte en de typische klanken bij plaatsen en herinneringen vormen de leidraad voor de nieuwe nummers.

Net na nieuwjaar tipt Floris Daelemans van Radio 1 de nieuwe plaat van The Me in You voor 2021 in het muziekprogramma Wonderland. Hij draait er The Day MCA Passed Away, een eerbetoon aan Adam Yauch van de Beastie Boys. Het nummer staat op de vierde plaat van The Me in You, How Does It Feel to Be Wrong All the Time.

Get more info
Photos