FROUKJE

Bio

De nieuwste single ‘Naar het Licht’ van Froukje is een elektronische, opzwepende popsong en geeft een inkijk in haar hoofd. Froukje: “Ik kan mij soms verliezen in zware, grote gedachten. ‘Naar Het Licht’ gaat over mijn zoektocht naar licht en lichtheid en de haast die ik soms voel om die te vinden.” Het nummer is de tweede single van haar nog te verschijnen debuutalbum. ‘Naar het Licht’ is vanaf vandaag te beluisteren via alle streamingsdiensten.

De muziek en de tekst zijn geschreven door Froukje. ‘Naar het Licht’ is geproduceerd door Froukje, Jens van der Meij en David van Dijk.

Deze week is Froukjes voorjaarstournee – waarin ze ook haar nieuwste single zingt – gestart. De clubtour was na aankondiging in no-time uitverkocht. Komende zomer staat Froukje onder andere als special guest op Down The Rabbit Hole en treedt ze op bij Pukkelpop op de mainstage.

Froukje is nog maar 18 jaar als ze zich begin 2020 met haar single ‘Groter Dan Ik’ in een klap profileert als één van de nieuwe beloften van de Nederlandse alternatieve pop. Haar tweede single ‘Ik Wil Dansen’ wordt Song van het jaar bij 3voor12 en haar EP ‘Licht en Donker’ wordt lovend ontvangen en beloond met een Edison in de categorie Alternative. Ook wint Froukje een 3FM Award voor Beste Nieuwkomer.

Haar tweede EP ‘Uitzinnig’ (2022) krijgt onder andere een 5-sterren recensie in de Volkskrant: “Uitzinnig kent enkel sprankelende liedjes met teksten die slim en aangrijpend zijn.” Een prijzenregen volgt. Froukje wint wederom een Edison (Alternative), ontvangt een 3FM Award voor Beste Artiest, ze wordt door haar collega-artiesten bekroond met de Zilveren Notenkraker en ze is winnaar van Song van het Jaar bij 3voor12 - ditmaal met ‘Zonder Gezicht’ samen met S10.

Het succes resulteert in een overweldigende tourperiode met twee uitverkochte clubtours, een festivalzomer met shows op Pinkpop, Lowlands, Pukkelpop, Sziget en Best Kept Secret en in het najaar van 2022 stond Froukje met haar eigen show in een uitverkocht AFAS Live.

Get more info
Photos